Samenstelling

Jodium is essentieel voor vegetariërs, veganisten en flexitariërs omdat het helpt bij het ondersteunen van een gezonde schildklierfunctie, wat vaak moeilijker te verkrijgen is in een plantaardig dieet door het gebrek aan jodiumrijke voedingsmiddelen zoals vis en zuivel.

Bronnen van jood zijn algen, zeewier, vis, schaal – en schelpdieren, melk, eieren en brood. Een plantaardig voedingspatroon brengt mogelijk te weinig jood aan, enkel uit gejodeerd brood. Daarenboven is het jodiumgehalte van de meeste voedingsmiddelen laag omdat het beïnvloed wordt door de bodemkwaliteit en klimaat.

De aanbreng van ijzer via de voeding kan soms hoger liggen bij mensen die plantaardig eten. Hoewel plantaardige voeding rijk kan zijn aan ijzer, wordt deze vorm (non-haemijzer) minder goed opgenomen dan ijzer uit dierlijke bronnen:

  • Opname haemijzer (dierlijk): 20-30%
  • Opname non-haemijzer (plantaardig): 5-15%

Om aan de noodzakelijke ijzerbehoefte te voldoen, is het voor vegetariërs, veganisten en flexitariërs verstandig om een voedingssupplement met ijzer te gebruiken.

De biologische beschikbaarheid van zink is hoger uit dierlijke producten door de mogelijke vorming van onoplosbare complexen van zink met fytaten uit plantaardige producten. Vegetariërs, veganisten en flexitariërs hebben dus baat bij een voedingssupplement dat zink bevat. Pure Veggie bevat een goed opneembare vorm van zink (zinkbisglycinaat).

Vitamine B12 wordt geproduceerd door bacteriën en komt zo in voedsel van dierlijke oorsprong terecht (vlees, vis, eieren, melk). Gefermenteerde sojabonen, gedroogde paddenstoelen zijn geen betrouwbare bronnen van vitamine B12. Het is dus voor vegetariërs, veganisten en flexitariërs aan te raden om een supplement met vitamine B12 te gebruiken voor een evenwichtige inname.

De voedingsbronnen van vitamine D kunnen plantaardig (vitamine D2 uit schimmels en gisten of vitamine D3 uit korstmossen) en dierlijk (vitamine D3 uit boter, vette vis, vlees, eieren, boter…) zijn. Tevens wordt vitamine D toegevoegd aan margarines, ontbijtgranen, zuivelproducten en bak- en braadproducten. De belangrijkste bron is uiteraard de endogene synthese in de huid onder invloed van het licht.
Er is bij Pure Veggie bewust voor vitamine D3 (cholecalciferol) gekozen omdat: 

  • Vitamine D3 fysiologisch werkzamer is dan vitamine D2.
  • Vitamine D3 ook stabieler om te verwerken in supplementen.

Hoewel Pure Veggie een compleet voedingssupplement is, blijft een gevarieerde en uitgebalanceerde plantaardige voeding de basis voor een optimale gezondheid als vegetariër, flexitariër of veganist.

Alles wat je moet weten over Pure Veggie

Download hier de bijsluiter

Extra info

  • Dosering: 1 capsule per dag, liefst na de hoofdmaaltijd

  • CNK: 4829-198

  • NUT nr.: NUT 1707/65

Koop nu

Alle Pure producten

Pure B Forte

Extra hoge dosering vitamine B12 in combinatie met actief foliumzuur, biotine en vitamine B6.

Meer informatie | Pure B Forte